MPLS چیست؟
ام پی ال اس در اصل یک پروتکل ارتباطی انتقال داده میباشد که شما با استفاده از آن میتوانید دفاتر خود را به یک دیگر متصل سازید.
به عبارتی دیگر، در تکنولوژی MPLS، بسته های ارسالی Label گذاری (برچسب گذاری) شده و این بسته ها بر اساس برچسب های آنها هدایت میشوند، این امر نه تنها سرعت جابجایی بسته های ارسالی را افزایش داده، بلکه اتصال های لایه 2 شبکه را نیز ممکن میسازد.
مزیت های استفاده از MPLS چیست؟
افزایش مقیاس پذیری شبکه:
شکل اول نشان دهنده یک ارتباط معمولی (Routed backbone) میباشد که اطلاعات ارسالی از تمام گیتوی ها عبور کرده تا به مقصد برسد، این کار علاوه بر صرف زمان بیشتر، گیتوی های غیر مربوطه را نیز درگیر میسازد، اما در شکل پایین که نشانگر ارتباط MPLS هست (MPLS Backbone) اطلاعات به صورت مستقیم به مقصد ارسال میشوند، این کار بسیار سریع تر بوده و همچنین گیتوی های غیر مربوطه را درگیر نمیسازد. این امر با قابلیت Label Switching امکان پذیر میباشد.
تکنولوژی Label Switching در VoIP بسیار مفید بوده، باعث میشود که صدا سریع تر به مقصد برسد، به عنوان مثال اگر 2 دفتر داشته باشید، یکی در تهران و دیگری در نیویورک و تلفن های VoIP این دو دفتر به یکدیگر متصل باشند، با استفاده از MPLS میتوانید تماسی بهتر با Delay خیلی کمتر داشته باشید!
همچنین تمام برنامه های حسابداری، CRM و دیگر نرم افزار های مورد نیاز شما میتواند در تمامی شعبات با استفاده از این بستر قابل استفاده شما باشد بدون اینکه نیازمند خرید سرور در هر شعبه باشید.
افزایش امکانات VPN و تانلینگ (Tunneling) بین شعب
بدون اینکه کاستی های شبکه لایه 2 را داشته باشید میتوانید از لایه 2 استفاده کنید، MPLS از تکنولوژی split-horizon استفاده میکند و مدیریت بر روی آن آسان تر شده است و تداخلی به شبکه اصلی شما نخواهد داشت.
مهندسی ترافیک (TE)
با استفاده از تکنیک مهندسی ترافیک Traffic Engineering شما قادر خواهید بود که سرعت ارتباطی خود را تقسیم و دسته بندی سازید، به عنوان مثال 2 پهنای باند جداگانه ایجاد میکنید، یکی برای ارتباط با دفتر B و دیگری جهت تماس های VoIP با دفتر B. به این ترتیب وقتی که فایلی در حال ارسال ار دفتر B میباشد پهنای باند اطلاعات پر شده، ولی اختلالی در دیگر پهنای باند ها مانند پهنای باند VoIP در این مثال ایجاد نمیکند و کاربران همیشه میتوانند کیفیت تماسی خوب و بدون قطعی داشته باشند. همچنین MPLS برعکس تمامی سرویس های دیگر مانند اینترنت، قطعی ندارد. (به مانند تلفن منزل شما که هر زمان آن را بردارید، میتوانید بوق مرکز را بشنوید و در تماس بین سوئیچ های مخابراتی، که آنان نیز از MPLS استفاده میکنند، که قطعی تماسی وجود نخواهد داشت.)
همچنین تانل های برقرار شده با تکنیک TE این قابلیت را دارند که در صورت افت سرعت، گیتوی را تغییر داده تا همیشه سرعت بالایی داشته باشید.
Quality of Service
با استفاده از Quality of Service یا به عبارتی دیگر "کیفیت سرویس" پکت ها بر اساس اهمیت ارسال میشوند، به عنوان مثال پکت های صدا و تصویر از همه ی پکت ها مهم تر هستند، پس در اولین اولویت پکت های صدا و تصویر ارسال شده و سپس دیگر پکت ها ارسال میشوند، همانطور که از نام این تکونوژی مشخص میباشد این امر باعث افزایش کیفیت سرویس شده تا شما هیچ گاه در ارتباطات مهم خود افت سرعت را تجربه نکنید.
Redundancy and Failover
شما میتوانید تانل های مختلفی برای هر پروتکل ایجاد کنید، به عنوان مثال برای VoIP یک تانل، دیتا یک تانل دیگر و ... همچنین میتوانید تانل های پشتیبان داشته باشید که اگر یکی از گیتوی ها به مشکلی برخورد، دیگر گیتوی ها جایگذین آن شوند تا هیچگاه شبکه MPLS شما قطع نشود.
مجموعه آکراتل مفتخر می باشد که در ارائه راه کار های مختلف ارتباطی جهت تسهیل در ارتباطات و ارائه و پیاده سازی مقرون به صرفه ترین و کارا ترین راه کارها پیشتاز بوده و آماده مشاوره و طراحی و بررسی نیازمندی مشتریان خود می باشد.